Petruț Călinescu, co-fondator

(n.1976) este fotograf independent, reprezentat de agenţia Panos Pictures. A studiat jurnalism şi a lucrat o bună perioada ca fotojurnalist. Pentru el fotografia este biletul de intrare în lumile care îi stârnesc curiozitatea. Printre proiectele cele mai recente se numără The Black Sea, Mândrie și Beton și PeriferiaB.

petrut-calinescu.com

Ioana Cîrlig, co-fondator

(n. 1987) este fotograf independent; a studiat imagine de film și a lucrat câțiva ani ca fotojurnalist în București. Din 2012 lucrează la proiecte documentare pe termen lung: Post-Industrial Stories, Young Mothers, Zâne.

ioanacirlig.ro

Marin Raica, co-fondator

(n.1977), a activat ca fotojuralist timp de peste 10 ani.  Din 2012 a început să lucreze la proiecte personale cu documentare pe termen lung. Interesat de legătură dintre om și mediul său, caracterul specific al vieții în comunitățile mici, peisajul românesc în continuă schimbare.

marinraica.ro

Ioana Călinescu.  co-fondator

(n.1980) Este pe rând și câteodată în același timp etnolog, jurnalist, editor și om de comunicare. Se ocupă de promovarea Centrului de Fotografie Documentară. Are o licență în etnologie și este jurnalist din convingere. În ultimii ani s-a implicat în proiecte jurnalistice independente (Mândrie și Beton, PeriferiaB) și a lucrat în domeniul comunicării.

Andrei Nacu

(n. 1984) trăiește și lucrează în Iași și Londra. În practica sa artistică folosește fotografia documentară, albumul de familie și arhiva fotografică pentru a crea proiecte ce analizează intersecția dintre memoria personală și istoria socială. În 2013 a absolvit un masterat în Documentary Photography la University of Wales, Newport, în Marea Britanie.

andreinacu.ro

Cosmin Bumbuț

(n.1968) lucrează ca fotograf independent de mai bine de 20 de ani. A devenit cunoscut pentru pictorialele de modă publicate în Elle, Marie Claire, Tabu, Esquire. În ultimii ani, proiectele sale fotografice au avut ca subiect penitenciarele din România, viaţa cotidiană din Cuba şi comunităţile marginale din România.

bumbutz.ro

Alex Tomazatos

(n. 1988) este biolog născut la Sulina. După o perioadă scurtă petrecută fotografiind în afara țării, a ales să se întoarcă pentru a înțelege mai bine viața din România. Principalul său proiect este „Homeland“ (Delta) care ilustrează Delta Dunării și viața din locurile unde a crescut. Este interesat de povești aparent neimportante, ignorate în general de mass media, care se pot ivi de oriunde.

tomazatos.ro

Ciprian Hord

(n. 1980), locuiește în Arad, România. Este un fotograf documentarist, cu un interes pentru fotografia umanistă. Relatează în imagini povești din viața cotidiană, pe care încearcă să le urmărească cât mai în profunzime.

ciprianhord.ro

Remus Țiplea

S-a născut și trăiește în Negresti Oas. A descoperit fotografia după ce a devenit tata. De atunci a experimentat diverse genuri de fotografie, în prezent fiind interesat de cea documentară. Confesiunile Religioase, Ciurdarii Satului, Iuhasii – sînt subiecte pe care Remus le-a dezvoltat în apropierea casei lui din Țara Oasului.

Ioana Moldovan

Este jurnalist și fotograf documentarist freelance din București, România.  Reportajele ei au fost publicate de The New York Times, Al Jazeera English, Huffington Post, LensCulture, Radio France Internationale și Vice printre alții. A lucrat de asemenea la proiecte multimedia finanțate de Comisia Europeană și Fundația Friedrich Ebert.  Ioana Moldovan s-a numărat printre cei 10 fotografi est-europeni selectați să participe la Masterclassul de fotografie documentară al agenției foto olandeze NOOR.

ioanamoldovan.com

Roxi Pop

Fotograf freelancer, în prezent, locuiește și lucrează în Cluj, este membru fondator al Asociației Fotopia și inițiator al festivalului In/Out Transylvania Photo Festival.

In 2012 a plecat cu o bursă Fulbright să studieze fotojurnalismul la University of Missouri în Statele Unite. A învățat despre fotografia documentară și despre practicile freelancing-ului de la Matt Eich. A documentat o comunitate închisă din statul New York pentru proiectul său de masterat care speră să se finalizeze cu carte (don’t) Jump the gate, iar de când s-a reîntors în țară a început proiectul Today I am Home// Astăzi sunt acasă – un proiect de fotografie foarte personal în care își documentează familia și explorează legătura cu locul natal.

roxipop.com

Sorin Vidis

(n. 1978) locuieste in București din ‘97.  Absolvent al Politehnicii București, a lucrat in proiectare, administrație, execuție si consultanță. Pasiunea lui pentru fotografie a început de prin 2006, de atunci experimentand diverse genuri si stiluri. În ultimii ani s-a concentrat pe fotografia documentară, de stradă, fotojurnalism si eseu.  A avut proiecte publicate in Vice, Edge of Humanity Magazine, Oitzarisme, Feature Shoot, Petapixel, Ilford photo, Pryme magazine, Photomagazine, Decat o Revista.  Are doua carti foto publicate, People of the pit a devenit o brosura realizata Antler-Press UK si albumul Oina realizat prin pre-finantare plus regie proprie cu Bogdan Boghitoi.

cargocollective.com/SorinVidis

Dorin Goian

Născut în 1976 în Republica Moldova, fostă parte a USSR. În 2006, Dorin Goian s-a stabilit în Canada unde a urmat și finalizat cursurile de fotojurnalism de la Loyalist College in Ontario. În 2009, Dorin Goian a participat la un Workshop Magnum în cadrul Contact Photo Festival din Toronto. În 2011 a fost selectat să participe la Noor Nikon Masterclass in Documentary Photography din Bucharest. În 2016 Dorin Goian a participat la un masterclass de scris susținut de Donald Weber în Amsterdam. Încă din 2009, el călătorește adesea în Moldova și lucrează la proiecte de lungă durată despre îngrijirea paliativă și depopularea Republicii Moldova.

 doringoian.com

Maria Guțu

Născută în 1996 în Republica Moldova, studiază imagine de film. Interesată de fotografia documentară, spațile izolate și legătura dintre om și mediul său.

Bogdan Boghițoi

(n. 1977) este absolvent de filosofie, după care au urmat, un masterat, un doctorat și o activitate de cercetător, toate în același domeniu. Interesat de fotografia documentară, fotografia de stradă si preocupat de aspectele teoretice ale fotografiei.

Andrei Becheru

născut în 1984, a studiat design la Universitatea Națională de Arte din București. Datorită interesului său pentru fotojurnalism și fotografia documentară, a început, în 2014, să documenteze “Lumină pentru România” – un proiect încă în derulare care urmărește să ofere alternative pentru energia solară în satele fără electricitate din România.
Fotografiile sale au fost publicate în: Burn Magazine, Internazionale, Grazia, Arte.tv, Radio France Internationale, Formaje: Romanian Art Files, Decât o Revistă, Think Outside the Box, Televiziunea Națională Română.

@abecheru