Ştiri

PeriferiaB și Zâne – Lansare de ziar experimental și expoziție foto

Marți, 6 februarie, ora 18:00,  Apollo111 – Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25, Palatul Universul, corp B – Centrul de Fotografie Documentară vă invită la un mix de muzică, tipărituri experimentale, expoziție foto și colecții de vederi în serie limitată.

Click AICI pentru pagina evenimentului:

Lansare de ziar experimental: Periferia B

Grataragii, corporatiști, pescari, nou-îmbogățiți, persoane defavorizate, columbofili, ciobani, culegători de plante medicinale, vrăjitoare care se ocupă cu magia, albă sau neagră, maratoniști, pasionați de aeromodelism – cu toții, dintr-un motiv sau altul, își intersectează viețile în inelul periferic al capitalei.

După o documentare de doi ani, într-o echipă mixtă de fotograf, jurnalist-antropolog, sociologi, designer, urbaniști și activiști, lansăm ziarul experimental PeriferiaB într-o singură ediție cu un tiraj unic de 500 de exemplare. Ziarul va fi distribuit gratuit.

Pentru acest proiect, fotograful Petruț Călinescu, cofondator CdFD, a câștigat locul 1, categoria “Photo Stories” la Balkan Photo Awards 2018.

Expoziție de fotografie și colecție de vederi: Doi ani de Zâne

“Când reușim să fotografiem o zână, ne simțim, probabil, ca atunci când ielele îți iau mințile. “
Se împlinesc doi ani de când Ioana Cîrlig și Marin Raica, cofondatori ai Centrului de Fotografie Documentară, au plecat în căutare de zâne în sate izolate și spații misterioase în care natura nu a fost încă supusă de om, în comunități în care superstițiile și obiceiurile tradiționale ordonează încă viața dincolo de clișee folclorice.

Puteți vedea AICI galeria aniversară ce marchează doi ani de Zâne.

Soundtrack de Matei.

Eveniment realizat cu sprijinul Recolamp.

Proiectul a fost cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ordinul Arhitecților din România.

 

 

Ioana Cîrlig, co-fondator CDFD, a câstigat locul 1, categoria “Portret”  la Balkan Photo Awards 2016. Sperăm să avem în curând un sediu unde să punem trofeul.

balkanphotofest.com

Vlăduț just went shopping with his parents in the village’s center in Letea, Danube Delta, Romania.

 

Centrul de Fotografie Documentară vernisează marți, 15 noiembrie, la Amzei Market Makers (Strada Amzei nr. 13, nivel -1), ora 18:30, o expoziție de grup cu cele mai bune proiecte de fotografie documentară românească.

Expoziția va fi deschisă în perioada 15-28 noiembrie, zilnic, între 12:00 – 19:00.

Lucrările expuse sunt:
Cosmin Bumbuț – “Lipsă locuință”

Petruț Călinescu – “Marea Neagră” (capitol nou, 2016)

Ioana Cîrlig și Marin Raica – “Zâne” (capitol nou, 2016)

Dani Ghercă – “Diagrama unei utopii”

Ciprian Hord – “Out of the Dark”

Bogdan Girbovan și Michele Bressan – “R.A.P.I. Underground”

Andrei Nacu – “În grădina uitată timpul este un hoț”

Alex Tomazatos – “Delta”.

Centrul de Fotografie Documentară este o asociație înființată în 2016 ce își propune să creeze și să promoveze fotografia documentară în România, precum și fotografia documentară românească la nivel internațional, printr-o platformă digitală, expoziții de fotografie, workshopuri, dezbateri și publicații fotografice.