Despre noi

  CdFD este demersul unui grup de fotografi, care și-a pus la comun resursele și experiența. Sub această umbrelă vom crea proiecte noi, alături de care vom grupa tot ce considerăm reușit în fotografia documentară romanească. Pentru prima dată în România finanțăm proiecte noi, documentate pe termen lung, prin granturi de fotografie.

Inițiatorii sunt Petrut Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica și Ioana Călinescu, echipele din spatele proiectelor  Mândrie și Beton, Post-Industrial Stories, PeriferiaB și Zâne.

***

Fotografia documentară* este pașaportul nostru către lumi, situații, personaje care ne stârnesc curiozitatea. Ne dorim să oferim fotografilor și creatorilor de documentare vizuală un loc unde să își poată arăta rezultatele muncii așa cum au fost ele concepute, să construim împreună o arhivă a celor mai bune proiecte fotografice românești și să ne motivăm reciproc pentru a face altele și mai frumoase.

*Fotografie documentară: este un tip de fotografie care se bazează pe fapte și personaje reale, asupra cărora autorul își pune amprenta fără să denatureze veridicitatea.

Parteneri

Arhiva de Imagine MTR, Departamentul de Sociologie SNSPA, Biblioteca Metropolitană, Centrul Ceh, One World Romania, Active Watch, The Institute, Frontline, Think Outside the Box, Gala Societății Civile, Scena9, TheBlackSea.eu, Radio Romania Cultural.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.