Antonio Ciorarek

Antonio Ciorarek

Antonio Cioarek e fotograf si videograf profesionist de aproape 30 de ani. Proiectul lui cel mai cunoscut este “ Giulești Mon Amour 365”, unde timp de un an de zile a observat viata cotidiană din balconul locuinței sale din Giulești, București.

Petruț Călinescu

Petruț Călinescu

co-fondator

(n. 1976) este fotograf independent, reprezentat de agenția Panos Pictures. A studiat jurnalism și a lucrat o bună perioada ca fotojurnalist. Pentru el fotografia este biletul de intrare în lumile care îi stârnesc curiozitatea. Printre proiectele cele mai recente se numără The Black Sea, Mândrie și Beton și Periferia B.

website

instagram

Ioana Cîrlig

Ioana Cîrlig

co-fondator

(n. 1987) este fotograf independent; a studiat imagine de film și a lucrat câțiva ani ca fotojurnalist în București. Din 2012 lucrează la proiecte documentare pe termen lung: Post-Industrial Stories, Young Mothers, Zâne.

website

instagram

Maria Guțu

Maria Guțu

Născută în 1996 în Republica Moldova, studiază imagine de film. Interesată de fotografia documentară, spațile izolate și legătura dintre om și mediul său.

Bogdan Tutuneanu

Bogdan Tutuneanu

(n. 1984) este fotograf independent; a studiat comunicare și fotografie. Când nu construiește proiecte personale pe termen lung, lucrează comercial.

website

Proiecte

16.152
Sorin Vidis

Sorin Vidis

Sorin Vidis, n. 1978 Brăila, locuiesc in București din ‘97. Pasiunea pentru fotografie a început de prin 2006 si de atunci am experimentat diverse genuri si stiluri. În ultimii ani m-am concentrat pe fotografia documentară, de stradă, fotojurnalism si eseu. Am avut proiecte publicate in diverse medii on-line (Vice, Edge of Humanity Magazine, Foto4all, Oitzarisme, Feature Shoot, Petapixel, Ilford photo, Pryme magazine, Adevarul, Viewfind) si chiar si in unele off-line (Photomagazine, Revista Foto-Video, Decat o Revista). Am doua carti foto publicate, People of the pit a devenit o brosura realizata Antler-Press UK si albumul Oina realizat prin pre-finantare plus regie proprie cu Bogdan Boghitoi. Prefer filmul si camerele analogice dar suport si mediul digital.

websie

Proiecte

Oina
Andrei Becheru

Andrei Becheru

Născut în 1984, a studiat design la Universitatea Națională de Arte din București. Datorită interesului său pentru fotojurnalism și fotografia documentară, a început, în 2014, să documenteze “Lumină pentru România” – un proiect încă în derulare care urmărește să ofere alternative pentru energia solară în satele fără electricitate din România. Fotografiile sale au fost publicate în: Burn Magazine, Internazionale, Grazia, Arte.tv, Radio France Internationale, Formaje: Romanian Art Files, Decât o Revistă, Think Outside the Box, Televiziunea Națională Română.

instagram

Marin Raica

Marin Raica

(n.1977), a activat ca fotojuralist timp de peste 10 ani. Din 2012 a început să lucreze la proiecte personale cu documentare pe termen lung. Interesat de legătură dintre om și mediul său, caracterul specific al vieții în comunitățile mici, peisajul românesc în continuă schimbare.

website

Dorin Goian

Dorin Goian

Născut în 1976 în Republica Moldova, fostă parte a USSR. În 2006, Dorin Goian s-a stabilit în Canada unde a urmat și finalizat cursurile de fotojurnalism de la Loyalist College in Ontario. În 2009, Dorin Goian a participat la un Workshop Magnum în cadrul Contact Photo Festival din Toronto. În 2011 a fost selectat să participe la Noor Nikon Masterclass in Documentary Photography din Bucharest. În 2016 Dorin Goian a participat la un masterclass de scris susținut de Donald Weber în Amsterdam. Încă din 2009, el călătorește adesea în Moldova și lucrează la proiecte de lungă durată despre îngrijirea paliativă și depopularea Republicii Moldova.

Proiecte

Remnants
Bogdan Boghițoi

Bogdan Boghițoi

Bogdan Boghițoi (n. 1977) este absolvent de filosofie, după care au urmat, un masterat, un doctorat și o activitate de cercetător, toate în același domeniu. Este interesat de fotografia documentară și fotografia de stradă. Totodată una din preocupările sale este dată de aspectele teoretice ale fotografiei.

Proiecte

Oina
Alex Tomazatos

Alex Tomazatos

(n. 1988) este biolog născut la Sulina. După o perioadă scurtă petrecută fotografiind în afara țării, a ales să se întoarcă pentru a înțelege mai bine viața din România. Principalul său proiect este „Doar delta" care ilustrează Delta Dunării și viața din locurile unde a crescut. Este interesat de povești aparent neimportante, ignorate în general de mass media, care se pot ivi de oriunde.

website

Andrei Nacu

Andrei Nacu

(n. 1984) trăiește și lucrează în Iași și Londra. În practica sa artistică folosește fotografia documentară, albumul de familie și arhiva fotografică pentru a crea proiecte ce analizează intersecția dintre memoria personală și istoria socială. În 2013 a absolvit un masterat în Documentary Photography la University of Wales, Newport, în Marea Britanie.

Lucian Bran

Lucian Bran

Lucian Bran este născut la Brașov în 1981. A absolvit Universitatea Natională de Arte, secția Fotografie, licență și master. A expus în România, Austria, Franța, Anglia, Polonia. În 2011 a câștigat locul I la Archisle: The Jersey Contemporary Photography Programme iar in 2016 a fost nominalizat pentru New East Photo Prize si ING Unseen Talent Award.  În 2016 a publicat prima carte ”Teritorii Împrumutate”.

Nicu Ilfoveanu

Nicu Ilfoveanu

Nicu Ilfoveanu a absolvit Universitatea Națională de Arte din Bucureşti, unde în prezent predă fotografia. Lucrările sale sunt caracterizate de jocul neaşteptat şi imprevizibil, din­ tre personal şi documentar, dintre sublim şi trivial, din­ tre evident şi ascuns. Activitatea sa recentă include expoziții individuale, cum ar fi ELECTRO+ Redoux, Mecànic, Barcelona, 2018; Preafericitul Valerică în cadrul Mois de la Photo du Grand Paris, 2017; Series. Multiples. Realisms. la Uqbar Project Space, Berlin 2014; precum şi participări la expoziții de grup: Uzina de fapte, Salonul de Proiecte, Bucuresti 2016; Vision of a Nation, Fotogalleriet Oslo, 2014; The Forgotten Pioneer Movement, District K&K – Berlin, 2014; Centrul de reflecție pentru istorii sus­ pendate. O încercare, din cadrul celei de‑ a 55‑ a Expoziții de Artă Internațională – Bienala de la Veneția (2013).

Puiu Lățea

Puiu Lățea a studiat sociologie la Bucureşti (1992–1997, licență), istorie modernă şi contemporană la Budapesta (2001–2002, masterat) şi antropologie culturală la Ann Arbor, Michigan (2002–2009, doctorat întrerupt). E competent şi performant în antropologie culturală şi etnometodologie, o orientare excen­ trică în sociologie. În intervalul 2010–2016, a predat antropo­ logie culturală şi sociologie la Universitatea din Bucureşti. Mai mult sau mai puțin forțat de împrejurări, a scris despre etnicitate şi naționalism, economii populare şi colectiviza­ rea agriculturii. În prezent, se apropie de idealul de cercetător independent, adică studiază ce vrea şi scrie ce‑ i place: antro­ pologie şi fotografie, anii ’80 într‑ un cămin studențesc, anii 2010 într‑ un departament de sociologie, strămutarea unui oraş, Petrache Lupu de la Maglavit şi ce s‑ o mai ivi.

Mihai Șovăiala

Mihai Șovăiala

Absolvent al Universității Naționale de Arte București, Mihai Sovaila s-a născut in 1993 in Brașov, România și în prezent locuiește in Zurich, unde urmează un master de fotografie.

website