5 granturi pentru proiecte de fotografie documentară adresate tinerilor sub 30 de ani

5 granturi pentru proiecte de fotografie documentară adresate tinerilor sub 30 de ani

Suntem foarte bucuroși să anunțăm a doua serie de granturi CDFD, de data aceasta oferită exclusiv tinerilor fotografi, sub 30 de ani, din România și Republica Moldova: 5 granturi pentru dezvoltarea de proiecte de fotografie documentară, în valoare de 3500 de lei (net) fiecare.

 

Deadline: 31 Mai 2020, ora 24:00

 

Cerințe: un portofoliu compus din 10 imagini, fie singulare, fie serie, în format pdf de maxim 10 M. O scurtă prezentare, de câteva rânduri, a voastră și o descriere a ideii pe care vreți s-o dezvoltați cu ajutorul grantului CdFD.
Trimiteți cele două fișiere la granturi.cdfd@gmail.com

 

Tematica rămâne la alegerea fiecăruia iar fotografia trebuie să fie principalul mediu de documentare (acceptăm și propuneri multimedia)

 

Juriu:

Andra Matzal, editor și jurnalist Scena 9, RO
Ramin Mazur, fotograf independent, reprezentat de Panos Pictures, MD
Matei Bejenariu, artist, profesor de fotografie și artă video la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, fondator și director al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași
Ioana Cîrlig, fotograf, co-fondator CdFD, RO
Petruț Călinescu, fotograf, co-fondator CdFD, RO

 

Procesul de selecție și desfășurarea:

Câstigătorii vor fi anunțați pe 15 iunie, pe site-ul CdFD, iar predarea materialelor se va face la începutul lunii noiembrie. La o dată pe care o vom stabili ulterior, în funcție de ridicarea restricțiilor actuale, câstigătorii vor fi invitați să participe la un workshop de mentorat CdFD (cazarea și masa vor fi asigurate de noi).

 

Calendar:

Înscrieri: 30 aprilie – 31 mai, ora 24:00

Jurizare si stabilirea câștigătorilor: 1 iunie – 15 iunie (UPDATE: anuntul castigatorilor, pe 1 iulie)

Documentare, mentorat si predare proiecte: 16 iunie – 1 noiembrie

 

Întrebări suplimentare la contact@cdfd.ro

 

FAQs

  • Pot să inscriu un proiect de grup? Da, atâta timp cat ambii/toți participanții au pâna in 30 de ani*. Daca proiectul e câștigator, suma se împarte, iar cheltuielile pentru mentorship vor fi suportate doar pentru o singura persoană – restul pot participa achitând cazarea/masa – nu există taxă de participare
  • *Ce înseamnă până în 30 de ani? Să nu fi împlinit 30 de ani până la data de 30 aprilie 2020

 

 

 

5 under 30” este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Granturi noi de fotografie

5 granturi de fotografie dedicate tinerilor fotografi vor fi anuntate in curand, in primavara anului 2020, fiți pe fază

Granturi noi de fotografie

coming soon: 5 under 30s

Câștigătorii Burselor CdFD

Colectia tiparita a granturilor CDFD

Câștigătorii Burselor CdFD

Lucian Bran, Cosmin Bumbut & Elena Stancu, Bogdan Croitoru, Nicu Ilfoveanu & Puiu Lățea, Alex Tomazatos

Am oferit primele granturi exclusiv pentru proiecte de fotografie documentară si am lansat în decembrie 2018 colecția de albume CdFD cu un design realizat de Radu Manelici, cu materiale noi de: Lucian Bran- Săgeată, floare, foc; Petruț Călinescu- Dealul cu Facebook; Cosmin Bumbuț- Copiii lui Natural; Bogdan Croitoru – Delta dintre betoane; Ioana Cîrlig- Nothing to Fear; Nicu Ilfoveanu- Când ne-am fotografiat. (2017-2018, cofinanțat AFCN).