Câștigătorii granturilor de fotografie documentară ” 5 under 30″

CdFD

Mulțumim celor 125 de tineri fotografi care ne-au copleșit cu un număr impresionant de aplicații excelente și salutăm în mod special prezența entuziastă a fraților noștri de peste Prut.

După o lungă jurizare, cei cinci membri ai juriul (Andra MatzalRamin MazurIoana Cîrlig, Matei BejenaruPetrut Calinescu) au pus jetoanele pe cei cinci bursieri. Îi anunțăm în ordine alfabetică și în zilele următoare veți afla mai multe despre ei și despre proiectele propuse.

 

Mihail Călărașan [n.1993, Rîbnița, Transnistria] își propune să dărâme stereotipurile despre găgăuzi născute prin zvonuri în rândul populației moldovenești.

 

Andriana Oborocean [n.1995, Bender (Tighina), Republica Moldova] după o viață nomadă care a purtat-o prin Republica Moldova, România, Italia, Spania, Anglia, se reîntoarce și explorează orășelul din Transnistria în care s-a născut.

 

Diana Păun [n.1995, Slatina, România] Își propune documentarea satului Deveselu, unde s-a decis construirea scutului Anti-Rachetă, atât prin intermediul spațiului fizic, cât și prin evoluția psiho-socială a locuitorilor care trăiesc Visul American la ei acasă.

 

Tudor Platon [n.1991, Piatra Neamț, România] continuă un proiect mai amplu intitulat „Satul magic” cu o serie de portete ale unor personaje care, prin felul de a fi și de a trăi, reprezintă rămășite ale unui timp trecut, un timp al superstițiilor și al obiceiurilor păgâne.

 

Elena Sirețanu [n.1997, Stășeni, Republica Moldova] Proiectul ei fotografic, Young Love, va explora idei despre intimitatea, educația sexuală, miturile și taboouri despre sex, rușinea și dorința câtorva tineri din Republica Moldova.

 

[U P D A T E] Din păcate, situația actuală face foarte dificilă participarea celor din Republica Moldova. Am luat decizia de a amâna workshop-ul până la o data la care ei nu vor fi obligați să stea în carantină la intrarea în România și întoarcerea în Moldova. Vă vom ține la curent. 

 

Pe lângă cei 3.500 de lei net pe care îi vom acorda fiecărui câștigător, ei sunt invitați  la un workshop gratuit, ce se va desfășura în perioada 30 august – 1 septembrie 2020 la Pensiunea Dacica. Vom acoperi masa și cazarea pentru cele două zile (câștigătorilor doar); momentan analizăm posibilitatea de a extinde la 3 nopți această întâlnire. Vor fi prezenți toți membrii juriului, care vor ține prezentări într-un cadru informal. Workshopul este deschis oricui altcuiva vrea să participe, dar va trebui să își acopere cheltuielile! Chiar ne-am bucura să cunoaștem cât mai mulți dintre aplicanți. Se poate sta la cort, la căsuțe, la cabană, prețurile sunt ok și se pot vedea pe site. Rezervările se fac direct la pensiune (puneți-ne si pe noi in CC), cu mențiunea că veniți la workshopul CdFD. Mai multe informatii despre la ihcalinescu@gmail.com.

 

5 under 30” este un proiect derulat de CdFD, co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național)